Audi бачить потенціал в автомобілях на паливних елементах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi бачить потенціал в автомобілях на паливних елементах

Технології&Авто
1216
Бренд Audi (входить до складу концерну Volkswagen) має намір вкладати кошти в розвиток напрямку водневих автомобілів. Про це в штаб-квартирі компанії в Інгольштадті (Німеччина) розповів репортерам новий директор з розвитку Audi Стефан Кнірш (Stefan Knirsch).
«Я знаю, що в світлі розвитку електромобілів є великі питання щодо того, чи потрібні паливні елементи. Так, в якийсь момент з’явиться розвинена зарядна інфраструктура, а дальність ходу від акумуляторів зросте. Але в даний момент ми не розглядаємо все настільки чорним і білим», – заявив пан Кнірш.
За його словами, автомобілі на водневих паливних елементах мають кілька очевидних переваг. По-перше, вони не потребують масивних і дорогих блоків батарей. А по-друге, на заправку воднем потрібно всього кілька хвилин, тоді як на повне заповнення запасу електроенергії можуть знадобитися години.
Саме Audi стане провідним брендом Volkswagen з розвитку направлення водневих автомобілів. Втім, про терміни появи таких машин на комерційному ринку пан Кнірш нічого не повідомив.
Додамо, що в січні цього року Audi вперше продемонструвала концептуальний кросовер H-Tron Quattro (на ілюстраціях), що працює на водні. Силова установка автомобіля об’єднує блок водневих паливних елементів і акумуляторну батарею. На передній осі встановлений електричний мотор потужністю 90 кВт (121 кінська сила), на задній – потужністю 140 кВт (188 кінських сил). На одній заправці машина може подолати відстань до 600 км. Час розгону з 0 до 100 км/год не перевищує 7 секунд.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас