У Грузії з'явиться авіазавод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Грузії з'явиться авіазавод

Світ
1339
Будівництво заводу з виробництва деталей літаків в Тбілісі завершиться в 2017 році.
Про це стало відомо в ході візиту віце-прем’єра, міністра економіки та сталого розвитку Грузії Дмитра Кумсішвілі в Ізраїлі, де він відвідав підприємства високотехнологічної корпорації Ізраїлю Elbit Cyclone.
Ізраїльська компанія будує в Грузії завод аналогічного профілю, де будуть виготовлятися деталі цивільних літаків з композитних матеріалів, а їх споживачами будуть провідні представники індустрії цивільної авіації Boeing, Airbus, Bombardier і інші. Високотехнологічний завод міжнародних стандартів буде побудований на території, що прилягає до міжнародного аеропорту Тбілісі.
Як заявив віце-прем’єра Грузії Дмитра Кумсішвілі, завод має запрацювати в Грузії в кінці 2017 року. На першому етапі там будуть працювати 60 фахівців, але в кінцевому підсумку заплановано, що проект вартістю 85 мільйонів доларів створить 300 нових робочих місць, де буде працювати місцевий персонал. Їх перепідготують фахівці, запрошені з Ізраїлю. Співробітників на роботу на заводі будуть брати прозоро, в порядку конкурсу. 100% продукції, виробленої на підприємстві, буде орієнтовано на експорт.
В даний час вже завершено технічний дизайн заводу і специфікація оснащення. В найближчому часі почнеться процес поставки установок для підприємства. Було також відзначено, що одна з великих компаній індустрії цивільної авіації вже висловила бажання замовити першу продукцію грузинському підприємству.
На заводі будуть виготовлятися з композитних матеріалів деталі цивільних літаків, в тому числі аеродинамічні деталі корпуса, двері, контрольна панель і інше.
Elbit Cyclone є 100% -ою дочірньою компанією ізраїльської групи Elbit Systems, яка займається проектуванням, розробкою та виробництвом деталей і агрегатів для цивільної та військової авіації, а також надає послуги з утримання та ремонту літаків і вертольотів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас