У США виділять найбіднішим громадянам по $9,25 на місяць на оплату інтернет-доступу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США виділять найбіднішим громадянам по $9,25 на місяць на оплату інтернет-доступу

Світ
342
Федеральна комісія зв’язку США давно вже наполягає на тому, щоб найбіднішим громадянам країни допомагали оплачувати доступ в інтернет. При цьому держава планує сфокусуватися саме на наданні допомоги для отримання громадянами доступу до мережі, а не субсидуванні голосового мобільного зв’язку. Комісія вже опублікувала деталі своєї пропозиції.
Згідно з документом, домогосподарства з найнижчим у країні рівнем доходу отримають адресну допомогу в розмірі $9,25 на оплату послуг інтернет провайдерів. Тут мається на увазі доступ до широкосмугових каналів, незалежно від того, ADSL це, оптоволокно чи мобільний інтернет. Ширина каналу при цьому повинна бути середньою по країні. На даний момент це 10 Мбіт/с на завантаження і 1 Мбіт/с на вивантаження. Передбачається і допомога в оплаті телефонних розмов — тарифний план будь-якого оператора має включати безлімітний варіант.
Правда, раніше Комісія обмежила нижній рівень того, що її представники розуміють під терміном «широкосмуговий інтернет» на 25 Мбіт/с. Зазначається також, що більшість тарифних планів операторів включають пропозиції, вартість яких набагато вище $9. При цьому просто послуги чисто голосового зв’язку субсидуватися не будуть, допомога виділяється тільки для інтернет-пакетів (або інтернет+телефон).
Додаткове фінансування виділяється в рамках програми субсидування Lifeline. На думку представників Комітету Федеральної комісії зв’язку США, навіть невелика адресна допомога в розмірі $9,25 може виявитися надзвичайно корисною в деяких ситуаціях. Наприклад, отримавши таку допомогу, малозабезпечений громадянин держави може знайти роботу за допомогою мережевих сервісів, запустити бізнес на дому або виконати домашню роботу (школа/інститут). Далеко не завжди бідна сім’я може дозволити собі провести Інтернет або навіть піти в місцевий фастфуд для підключення до мережі закладу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас