E&Y назвала найбільш привабливих роботодавців України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

E&Y назвала найбільш привабливих роботодавців України (інфографіка)

Особисті фінанси
4790
За 2015 рік кандидати назвали понад 800 компаній, яких вони вважають найкращими роботодавцями України.
Про це йдеться в дослідженні компанії EY.
Як вказано, в дослідженні взяли участь понад 1500 респондентів з досвідом роботи у різних галузях.
“Основні критерії вибору роботодавців та їх пріоритетність істотно не змінилися за минулий рік. Крім можливостей росту і розвитку, частіше кандидати згадували заробітну плату та імідж компанії на ринку”, – йдеться в дослідженні.
При цьому понад 70% респондентів згадували компанії з таких галузей як IT, FMCG (виробництво та розповсюдження товарів широкого вжитку) і професійні послуги. Серед найменш популярних галузей – інвестиційний бізнес і юриспруденція.
Традиційно, до переліку найбільш привабливих галузей увійшли провідні міжнародні й українські компанії з відомими корпоративними та продуктовими брендами.
Водночас, перелік топ-роботодавців поповнився одразу кількома новими представниками IT-галузі.
На думку кандидатів з досвідом роботи, найбільш привабливими роботодавцями стали: “Гугл”, “Джапан Тобакко Інтернешнл”, “Київстар”, “Кока-Кола”, “Люксофт”, “Майкрософт”, “Нестле”, “Проктер енд Гембл”, “Сиклум”, а також аудиторсько-консалтингова компанія “Великої четвірки”.
Як зазначається, ключовими джерелами інформації про роботодавців залишаються інтернет-ресурси – згідно з результатами дослідження 2015 року, їх використовує кожен другий кандидат.
На думку кандидатів з досвідом роботи, найбільшою перешкодою в процесі пошуку роботи є обмежена кількість вакансій за фахом.
Більше того, 37% респондентів, які відповіли на дане запитання, вказали на високу конкуренцію на ринку праці.
Така тенденція може пояснюватися загальним скороченням ринку праці в Україні в 2015 році. У той же час, респонденти досить часто вказували причини, які безпосередньо залежать від роботодавця. Наприклад, понад 40% респондентів вказали незадовільні умови працевлаштування в пропонованих варіантах.
Також, кандидати з досвідом роботи готові до переїзду з метою працевлаштування як у межах України, так і за кордон.
Частка кандидатів з досвідом роботи, які готові до переїзду в межах України, скоротилася на 4% в порівнянні з 2014 роком, але все ще залишається досить вагомою – 6 з 10 респондентів готові розглянути таку можливість.
Серед досвідчених кандидатів найбільш привабливими для переїзду в Україні є великі міста – більшість респондентів вказали Львів (71%), Київ (66%) і Одеси (61%) як пріоритетні напрями.
Порівняно з минулим роком, частка респондентів, які бажають виїхати на роботу за кордон, майже не змінилася і залишається на високому рівні (84%).
Серед найбільш привабливих країн для переїзду кандидати назвали Польщу, США і Німеччину.
За результатами експрес-оглядів кадрових політик і практик, що проводяться компанією EY в Україні, 63% компаній-учасниць дослідження були співробітники, які переїхали за кордон у 2015 році.
При цьому багато фахівців переїхали саме в ті країни, які респонденти називали найчастіше.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас