У Саакашвілі на митниці пропав конфіскат на 50 млн грн, - голова ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Саакашвілі на митниці пропав конфіскат на 50 млн грн, - голова ДФС

Кримінал
8916
Державна фіскальна служба проводить розслідування за фактом зникнення з Одеської митниці конфіскату на 50 мільйонів гривень.
Про це повідомив глава Державної фіскальної служби Роман Насіров. “Зараз проходить внутрішнє розслідування за цим фактом. Результати повідомимо пізніше”, – сказав він.
Крім того, Насіров заявив про нецільове використання коштів при купівлі програмного забезпечення главою Одеської митниці, соратницею Михайла Саакашвілі Юлією Марушевською. За його словами, від програмного забезпечення “ASYCUDA” вже відмовилися ряд європейських країн, в тому числі Литва, Латвія, Словаччина, Румунія.
“Система застаріла, тому що вона розробляється з 1981 року … Відсутність потрібних баз даних, неможливість інтеграції з іншими як внутрішніми, так і зовнішніми державними системами, повна залежність від неї і її розробників при її встановленні та оновленні змусили європейські країни відмовитися від системи”, – сказав він. – “Крім того, виникає питання нецільового використання коштів, витрачених на таку покупку. А це кримінальна відповідальність особи, яка ставила підпис під рішенням закупити ПЗ”, – підкреслив глава ДФС.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас