Гонтарева: В Україні потрібно консолідувати банківський сектор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева: В Україні потрібно консолідувати банківський сектор

Кредит&Депозит
1407
В Україні 120 банків, 85 з яких представляють всього 5% банківської системи, в зв’язку з чим нашій країні дійсно потрібно консолідувати банківський сектор.
Про це заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарева в ході 12-ї міжнародної конференції Dragon Capital.
Як зазначила Гонтарева, основний етап очищення банківської системи вже позаду, і вона кардинально відрізняється від тієї, яка була два роки тому.
“У нас є 120 банків, з яких 85 представляють всього 5% банківської системи. Їх не можна назвати навіть банками, це невеликі фінансові інституції, і нам дійсно потрібно консолідувати банківський сектор”, – сказала вона.
Також глава НБУ нагадала, що, за очікуваннями регулятора, перезавантаження банківської системи вже почалося в середині минулого року і займе 1 рік, тобто завершиться до середини цього року, але успіх у реформуванні банківської системи багато в чому залежить від відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Нагадаємо, в процесі очищення банківської системи Національний банк України за 2014 і 2015 роки визнав неплатоспроможними 63 банки, а з початку поточного року – ще дві фінустанови, які передані в управління Фонду гарантування вкладів.
Всесвітній банк в рамках заходів української влади щодо підвищення стійкості та ефективності банківської системи країни очікує консолідації банківського сектора в Україні і зниження кількості банків до 100 в 2016 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас