МВФ очікує повного скасування спецрежиму з ПДВ для аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ очікує повного скасування спецрежиму з ПДВ для аграріїв

Аграрний ринок
808
Міжнародний валютний фонд очікує повного скасування спецрежиму з податку на додану вартість для аграріїв до 2017 року, повідомив журналістам глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше в ході 12-ї Міжнародної конференції Dragon Capital.
“Так”, – сказав Ваше, відповідаючи на питання, чи очікує МВФ повного скасування спецрежиму з ПДВ. За його словами, ця умова має бути виконано до 2017 року.
Раніше, на початку лютого, МВФ у своєму звіті рекомендував українській владі розглянути можливість скасування спецрежиму оподаткування для аграріїв, збільшення ставок податку на додану вартість та податку на прибуток для компенсації втрат, які може понести бюджет в зв’язку з пониженням ставки єдиного соціального внеску до 22% з 40%, не обумовлюючи конкретних термінів.
Нагадаємо, 24 грудня Верховна Рада України прийняла зміни до Податкового кодексу, що представляють компроміс між пропозиціями уряду і парламенту щодо податкових змін, необхідних для виконання дохідної частини проекту державного бюджету на 2016 рік.
Прийнятий документ передбачає зміну підходів до оподаткування аграріїв в частині сплати ПДВ. Розподіл має відбуватися в таких пропорціях: для виробників зернових та технічних культур пропорція складе 15% на спецрахунки (для подальшого використання на розсуд підприємства) і 85% в бюджет, для виробників тваринницької та молочної продукції – 80% на спецрахунки і 20% в бюджет, для виробників іншої продукції пропорція складе 50% на 50%.
Раніше Мінфін пропонував встановити наступну пропорцію для всіх агропідприємств: 75% в бюджет і 25% на спецрахунки підприємств. Згідно з домовленістю з МВФ, уряд планує скасувати спецрежим ПДВ в 2017 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас