ЄБРР розкритикував приватизаційний процес в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР розкритикував приватизаційний процес в Україні

Казна та Політика
790
Європейський банк реконструкції і розвитку вважає незадовільним приватизаційний процес в Україні.
Про це повідомив керуючий директор східної Європи і Кавказу ЄБРР Франсіс Маліж.
“Найбільше засмучує те, що не вдалося багато чого досягти в приватизаційному процесі. Так, є проблеми в банківському секторі та енергетичному, але найбільша корупція спостерігається зараз у держкомпаніях”, – сказав він.
Маліж зазначив, що він очікує від української влади рішучих кроків у цьому питанні.
При цьому він не погодився з тими оцінками, які озвучував НБУ при прогнозі про надходження від приватизації в 1 млрд доларів у цьому році.
“Я не дуже згоден з оцінками, які прозвучали. Приватизація має бути прозорою і не повинно бути так, що якась кіпрська компанія з невідомим власником купує активи”, – підкреслив представник ЄБРР.
Як відомо, 28 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.
Раніше, під час форуму в Давосі міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.
Як повідомлялося, уряд України в кінці вересня затвердив перелік об’єктів, приватизація яких здійснюється із залученням радників.
До нього увійшли 78,29% акцій “Центренерго”, 99,567% Одеського припортового заводу (ОПЗ) і 99,995% “Сумихімпром”, а також пакети акцій “Харківобленерго” (65,001%), “Запоріжжяобленерго” (60,248%), “Миколаївобленерго” (70%), “Хмельницькобленерго” (70,009%) і “Тернопільобленерго” (50,999%) і держпідприємство “Дніпропетровський науково-виробничий комплекс “Електровозобудування”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас