Закриття кордонів не вирішить міграційну проблему, - Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закриття кордонів не вирішить міграційну проблему, - Меркель

Світ
205
Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила в четвер в ефірі радіостанції “Міттельдойчер рундфунк”, що посилення прикордонного контролю в балканських країнах не допоможе врегулювати проблему з імміграцією.
“Проблема не вирішується шляхом одностороннього прийняття рішення”, – сказала канцлер, підкресливши, що необхідна згода всіх 28 країн-членів Європейського союзу.
При цьому А.Меркель згадала про небезпеку, яку представляють для Греції біженці, що прибувають, назвавши ситуацію нестійкою і не довготривалою. “Якщо у нас не вийде досягти домовленостей з Туреччиною, тоді Греція не зможе тривалий час виносити цей тягар (біженців – ред.)”, – зазначила А.Меркель.
За її словами, у врегулюванні ситуації з іммігрантами свою роль може зіграти Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, яке, на думку канцлера, має багатий досвід переселення біженців, наприклад, в Йорданії і в Ліван.
Вона також заявила, що біженці, які накопичилися в Греції, не будуть у примусовому порядку надсилатися назад в Туреччину, і що кожна людина отримає належне до себе ставлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас