Мінекономрозвитку запустило навчальний курс для замовників в системі держзакупівель Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку запустило навчальний курс для замовників в системі держзакупівель Prozorro

Казна та Політика
290
Міністерство економічного розвитку і торгівлі спільно з проектом Євросоюзу “Гармонізація системи державних закупівель України зі стандартами ЄС” запустило навчальний курс для замовників в системі електронних державних закупівель Prozorro.
Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.
“До вересня 2016 року всі державні тендери в Україні будуть переведені в електронний формат. Це дуже важливий крок в реформі державних закупівель, і навчання має критичне значення для її успіху. Команда Prozorro вже провела більше сотні семінарів у всіх регіонах, а тепер кожен бажаючий зможе дізнатися про державні закупівлі за допомогою безкоштовного курсу на Prometheus. Це дійсно зручний, простий інструмент для освіти і відповідей на питання “, – цитує прес-служба відомства заступника міністра Максима Нефьодова.
Згідно з повідомленням, загальна кількість державних замовників в Україні становить близько 16 тисяч, в них діють 25 тисяч тендерних комітетів, кожен з яких включає в середньому 5 осіб. Таким чином, потенційна аудиторія курсу становить понад 100 тисяч слухачів – учасників тендерних комітетів по всій країні.
У міністерстві відзначили, що професіоналізація електронних держзакупівель є однією з ключових завдань реформи, яка дозволить заощадити до 50 мільярдів гривень коштів державного бюджету.
Реєстрація на курс вже доступна на сайті Мінекономрозвитку, а перший етап навчання розпочнеться у травні.
Нагадаємо, обсяг зареєстрованих в системі електронних державних закупівель Prozorro тендерів в лютому поточного року зріс в 12 разів у порівнянні з січнем – до 5,7 мільярда гривень.
При цьому економія державних коштів в результаті використання системи Prozorro вже склала 2 млрд грн в порівнянні з плановими сумами, передбаченими бюджетом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас