Госпсуд Києва задовольнив перший позов НАБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госпсуд Києва задовольнив перший позов НАБ

Кримінал
767
Господарський суд міста Києва в четвер 9 березня прийняла рішення у справі №910 /1421/16, задовольнивши позовні вимоги Національного антикорупційного бюро України (НАБ) і визнавши недійсним договір про відступлення права вимоги №24 від 12 лютого 2015 року, укладений між ВАТ “Запоріжжяобленерго” , ПАТ “Холдингова компанія” енергомережі “і ТОВ” Запорізький титано-магнієвий комбінат “.
Про це повідомили сьогодні в прес-службі суду.
Як наголошується, підставою для задоволення даного позову послужило те, що в результаті укладення оспорюваного правочину був фактично змінено встановлений законодавством порядок розрахунків (алгоритм проведення розрахунків за поставлену електричну енергію).
Раніше з вимогою розслідувати діяльність “Запоріжжяобленерго” в НАБ планувала звернутися секретар комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Вікторія Войціцька (“Самопоміч”). За словами нардепа, влітку минулого року вона вже зверталася до Генеральної прокуратури з “Запоріжжяобленерго” щодо можливого складу злочину, пов’язаного з виведенням грошей через треті підставні особи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас