Кличко - власникам аварійних будинків: Або ремонтуйте, або віддавайте місту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко - власникам аварійних будинків: Або ремонтуйте, або віддавайте місту

Нерухомість
1000
Мер Києва Віталій Кличко доручив главам районів змусити власників всіх аварійних будинків захистити їх, прибрати сміття і здійснити протиаварійні заходи. Таким чином влада столиці має намір уникнути повторення трагедії, що сталася на вул. Б.Хмельницького.
Цю заяву Віталій Кличко зробив під час огляду будівлі на вулиці Ярославській, 20-Б у Подільському районі, передає прес-служба КМДА.
“У більшості випадків такі будинки – не тільки небезпечні об’єкти, вони перетворилися на звалища, притулок для бездомних і осередки антисанітарії. Я доручаю головам районів кожен такий будинок тримати на особистому контролі. Змусити власників навести порядок, вивезти сміття, обгородити будівлі і здійснити протиаварійні заходи . Будемо застосовувати всі важелі впливу тим, хто ігноруватиме наші вимоги “, – строго пообіцяв мер Києва.
Мер також зазначив, що перевірка показала, що сьогодні в столиці 48 аварійних будинків, 110 будинків, непридатних для проживання. Більша половина таких будинків – у приватній власності.
Заступник мера Олександр Спасибко зазначив, що вже в цьому році жителів аварійно небезпечного будинку на Ярославській відселять, запропонувавши їм інші квартири, а будинок реконструюють. Заплановано вже в 2016 році розпочати будівельні роботи.
Кличко звернувся до голів районів, зазначивши, що на наступному тижні вони повинні надати план дій по кожній аварійній будівлі в їх районі, із зазначенням виду власності і балансоутримувача.
“Ви повинні запропонувати власникам в короткі терміни виправити ситуацію. Якщо вдома в приватних руках і довгий час ніяких робіт не відбувається, давайте ставити питання про можливість передачі їх в комунальну власність. Будемо виставляти на аукціон і робити все, щоб наводити порядок і приводити в належний стан будівлі “, – запропонував Кличку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас