Шарапова через допінг не отримає більше $ 140 млн, - Daily Mail — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шарапова через допінг не отримає більше $ 140 млн, - Daily Mail

Світ
1003
Марія Шарапова була найбільш високооплачуваною спортсменкою у світі протягом останніх 11 років, причому найбільше вона заробляла не так на тенісному корті, а на рекламних контрактах. Всьому цьому прийшов кінець, пише газета Daily Mail.
Тепер вона може завоювати новий рекорд – як людина, що втратила найбільше грошей за всю історію спорту.
Nike, Porsche і TAG Heuer вже оголосили, що зупинять дію своїх рекламних контрактів з Шараповою. Інші фірми, в тому числі Avon, American Express і Head, швидше за все, зроблять те ж саме.
Крім того, так як Шараповый загрожує чотирирічна заборона на участь в професійному тенісі, вона, ймовірно, не зможе нічого заробляти і на корті.
Їй також доведеться повернути 209 тисяч фунтів, які вона отримала за вихід у чвертьфінал Australian Open в цьому році, на якому вона не пройшла тест на допінг.
Наскільки відомо, статок Шарапової досягає 137 мільйонів фунтів стерлінгів – більше, ніж у будь-якого іншого тенісиста. Але її дні легких грошей підійшли до кінця.
Газета цитує експерта зі спортивного маркетингу Найджела Каррі, за словами якого, вона може втратити більше грошей, ніж Тайгер Вудс, який зраджував своїй дружині, або ж Ланс Армстронг, також спійманий на допінгу. За його словами, якщо Шараповый і справді буде заборонено грати в теніс протягом найближчих чотирьох років, то, швидше за все, це означає кінець її кар’єри, що, в свою чергу, означає, що вона втратить 100 мільйонів фунтів стерлінгів зі своїх можливих майбутніх доходів.
Газета також наводить приклади рекламних контрактів Шарапової, які можуть бути розірвані. Nike – 6 мільйонів фунтів на рік, TAG Heuer – 2 мільйони фунтів на рік, Porsche – два мільйони, Avon – 1,5 мільйона, Evian – півтора мільйона, Head – 1 мільйон, Tiffany & Co – 1 мільйон, American Express – 1 мільйон. Також може постраждати бренд її цукерок Sugarpova, пише Daily Mail.
Times у своїй статті на ту ж тему пише, що керівництво професійного тенісу попереджало Шарапову не менше п’яти разів про те, що ліки, які вона вживала, включено в список заборонених препаратів. Крім того, зазначає газета, всім професійним спортсменам про це було повідомлено ще в вересні.
Нагадаємо, днями російська тенісистка Марія Шарапова зізналася у вживанні заборонених препаратів. На прес-конференції в США в понеділок вона пояснила, що приймала лікарський препарат мілдронат для профілактики діабету. Цей препарат з 1 січня 2016 року знаходиться в списку заборонених, за його вживання спортсмена можуть відсторонити від змагань на чотири роки.
“Я брала цей препарат протягом 10 останніх років”, – сказала Шарапова. Вона додала, що не збирається закінчувати кар’єру, і буде працювати з ситуацією, що склалася. “Це питання відповідальності і професіоналізму. Я зробила помилку”, – додала спортсменка.
За матеріалами:
Daily Mail
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас