Кіпр вийде з антикризової програми в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр вийде з антикризової програми в березні

Світ
471
Кіпр успішно завершить антикризову програму в березні, незважаючи на те, що одна з вимог кредиторів залишається невиконаною, оголосила рада міністрів фінансів єврозони (Єврогрупа).
Як пише MarketWatch, Кіпр стане вже четвертою державою єврозони, що завершили програму допомоги слідом за Ірландією, Іспанією і Португалією. Таким чином, Греція залишиться єдиною країною валютного блоку, для якої ще діють умови кредитної програми.
Кіпр отримав обіцянки міжнародної фінансової допомоги в розмірі 10 млрд євро в березні 2013 року після банкрутства найбільших банків на тлі боргової кризи в регіоні. Однак в цілому Кіпр скористався коштами ЄС на 6,3 млрд євро і Міжнародного валютного фонду – на 1 млрд євро.
Одна з вимог європейської кредитної програми залишається невиконаною: парламент Кіпру не підтримав приватизацію державного оператора зв’язку CYTA.
Згідно з прогнозами МВФ, економіка Кіпру, яка вийшла з рецесії в минулому році, виросте в 2016 році на 1,4%. Єврокомісія оцінює темпи зростання ВВП Кіпру в цьому році в 1,5%, в наступному – в 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас