Moody's оцінює наслідки спаду на нафтовому ринку для рейтингів 18 суверенних емітентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's оцінює наслідки спаду на нафтовому ринку для рейтингів 18 суверенних емітентів

Фондовий ринок
193
Міжнародне агентство Moody’s за останнім часом оголосило про різні рейтингові дії стосовно 18 суверенних емітентів, які є експортерами нафти.
Як говориться в повідомленні агентства, рейтингові дії відображають думку експертів Moody’s про ймовірні наслідки триваючого падіння цін на нафту для емітентів. Аналітики агентства очікують збереження низької вартості нафти протягом декількох років.
Рейтинги 12 емітентів поміщені на перегляд з можливістю зниження – це Росія ( “Ba1”), Абу-Дабі ( “Aa2”), Ангола ( “Ba2”), Габон ( “Ba3”), Казахстан ( “Baa2”), Кувейт ( “Aa2”), Нігерія ( “Ba3”), Папуа Нова Гвінея ( “B1”), Катар ( “Aa2”), Саудівська Аравія ( “Aa3”), Тринідад і Тобаго ( “Baa2”), Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ ) ( “Aa2”).
Як повідомлялося, Moody’s поставило рейтинг емітента і рейтинг державних облігацій Росії, що знаходяться на рівні “Ba1”, на перегляд з можливістю зниження 5 березня. У прес-релізі агентства в числі основних причин називаються ціни на нафту, стан економіки РФ і платіжного балансу.
Крім цього, агентство знизило і помістило на перегляд з можливістю подальшого погіршення рейтинги 4 емітентів – Азербайджану (з “Baa3” до “Ba1”), Бахрейну (з “Baa3” до “Ba1”), республіки Конго (з “Ba3” до “ B1 “) і Оману (з” A1 “до” A3 “).
Moody’s планує завершити перегляд всіх вищевказаних рейтингів протягом двох місяців.
Прогноз по рейтингу Венесуели ( “Caa3”) змінено на “негативний” зі “стабільного”, рейтинг Норвегії підтверджений на рівні “AAA” зі “стабільним” прогнозом.
Згідно з результатами прогнозу Moody’s, середня ціна нафти Brent в 2016 році складе $ 33 за барель, в 2017 році – $ 38 за барель. Експерти агентства очікують підйому вартості Brent до $ 48 за барель лише до 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас