Кім Чен Ин: КНДР вже може оснастити ракети ядерними боєголовками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кім Чен Ин: КНДР вже може оснастити ракети ядерними боєголовками

Світ
494
Північнокорейські фахівці змогли мінімізувати ядерні заряди таким чином, що вони можуть встановлюватися на наявні балістичні ракети, оголосив лідер КНДР Кім Чен Ин.
“Ядерні боєголовки були мінімізовані таким чином, що ними можуть оснащуватися балістичні ракети”, – цитує Кім Чен Ина в середу Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).
Він додав, що, таким чином, вони перетворилися в “даний засіб ядерного стримування”.
Цю заяву північнокорейський керівник зробив на зустрічі з фахівцями в області ядерної зброї, привітавши їх з успішною роботою в цій області.
Після пуску КНДР балістичної ракети з супутником в лютому 2016 року західні експерти заявляли, що поки КНДР не може оснащувати свої ракети ядерними боєголовками через їх занадто велику вагу і розміри.
Раніше Кім Чен Ин вже заявляв про готовність до нанесення превентивного ядерного удару по США і Південній Кореї у відповідь на спільні американо-південнокорейські військові навчання, що почалися, які Пхеньян оцінює як пряму загрозу своїй національній безпеці та підготовку до війни з Північною Кореєю.
Спостерігачі відзначають, що загрозлива риторика з боку Північної Кореї активізувалася після прийняття РБ ООН резолюції, що посилює санкції проти Пхеньяна у відповідь на оголошене нею термоядерне випробування і ракетний пуск в порушення попередніх резолюцій Радбезу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас