"Київенерго" каже, що перегріває батареї навесні ненавмисно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" каже, що перегріває батареї навесні ненавмисно

Енергетика
2876
ПАТ “Київенерго” заявляє, що не може швидко відреагувати на зміну температури повітря через складний технологічний процес подачі тепла до квартир, тому перегріває батареї ненавмисно.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Припущення про нібито навмисне перегрівання батарей, коли на вулиці потепління, некоректне”, – наголосили у “Київенерго”.
У компанії пояснили, що температурний графік теплоносія узгоджується на початку опалювального сезону і коригується відповідно до прогнозів Гідрометцентру.
Також на теплопостачання впливає те, що київська тепломережа вважається найбільш складною і розгалуженою у Європі, а 70% труб давно вичерпали свій 25-річний термін експлуатації і потребують заміни.
“Щоб розгорнути роботу системи теплопостачання, потрібно 7-10 діб, приблизно стільки ж – щоб коректно і з мінімальними пошкодженнями згорнути на міжопалювальний сезон. Тому миттєво реагувати на тимчасові (2-3 доби) потепління посеред опалювального сезону тепловики столиці не мають можливості: технологічний процес складний і поки що недостатньо гнучкий, щоб швидко адаптуватися по погодних умов”, – пояснили у “Київенерго”.
Ще одним фактором, який впливає на температуру повітря у квартирі, є стан внутрішньобудинкових мереж.
“Приблизно 2,5 тис. будинків столиці мають розбалансовані внутрішні мережі (через несанкціоновані перепланування, утеплення балконів, незаконні врізки тощо). Це означає нерівномірну циркуляцію теплоносія по будинковій системі. І тому мешканці, скажімо, 2-го поверху можуть скаржитися на ледь теплі батареї, а 15-го – вимушені відчиняти вікна, бо спекотно”, – йдеться в повідомленні.
У “Київенерго” наголосили, що регулювати обсяги теплоносія у нових будинках можна через систему автоматичної погодної регуляції. Це можуть самостійно робити ЖЕО, ОСББ чи ЖБК.
Якщо ж мова йде про будинки радянських часів, які не мають терморегуляторів, то треба подати заявку до свого теплопостачальника про повне або часткове відключення будинку від теплопостачання.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас