ДТЕК є найбільшим орендарем держмайна, - ФДМУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК є найбільшим орендарем держмайна, - ФДМУ

Казна та Політика
504
Компанія “ДТЕК” є найбільшим орендарем державного майна, оренда компанією цілісного майнового комплексу “Добропіллявугілля” приносить казні 13,9 млн грн на місяць, оренда шахти “Білозерська” – 3,7 млн грн.
Такі дані містяться в оприлюдненому Фондом держмайна (ФДМ) України списку договорів оренди, укладених станом на 1 березня.
На другому місці компаній, що приносять найбільший прибуток державі від оренди, ПАТ “Черкаське хімволокно”, яке за оренду Черкаської ТЕЦ щомісяця платить 2,7 млн грн.
До п’ятірки найбільших орендарів також входить компанія “БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд”, яка орендує площі в терміналі “D” аеропорту “Бориспіль” та сплачує щомісяця 2,3 млн грн, компанія “ГПК Україна”, яка за оренду площ в Одеському морському порту платить щомісяця 2 млн грн, і компанія “Полтаваобленерго”, яка за оренду Кременчуцької ТЕЦ платить 1,8 млн грн.
До десятки найбільших орендарів входить ПАТ “Орендне підприємство “Шахта “Жданівська”, яке за оренду однойменної шахти сплачує щомісяця 1,5 млн грн, ПАТ “Лисичанський скляний завод “Пролетар” (оренда скляного заводу “Пролетарій” – 1,34 млн грн, стивідорна компанія ТОВ “Новолог” (оренда площ Одеського морського торгового порту) – 1,26 млн грн, товариство з додатковою відповідальністю “Орендне підприємство “Шахтоуправління Благовіщенське” (оренда держпідприємства “Шахтоуправління ім. В. І. Чапаєва” – 1,26 млн грн, ТОВ “Трансгрейнтермінал” (засновник – ТОВ “Кернел-Трейд”), яке за оренду площ в Іллічівському морському торговому порту щомісяця сплачує 1,23 млн грн.
Серед великих орендарів держмайна також Райфайзен Банк Аваль, який за оренду приміщень у Києві щомісяця сплачує 1,2 млн грн, ПАТ “Славутський комбінат “Будфарфор” (один з найбільших виробників санітарно-технічних виробів в Україні та санітарної кераміки в СНД, входить в Geberit Group (Рапперсвіль-Йона, Швейцарія) за оренду цілісного майнового комплексу Славутського комбінату “Будфарфор” виплачує щомісяця 1,2 млн грн, ТОВ “Макіївпромтранс”, яке орендує держпідприємство залізничних перевезень “Макіїввантажтранс” і сплачує 967 тис. грн, ПП “Донецька асоціація незалежних підприємців “Авіакомпанія АНП” (працює під брендом PAVO) за оренду комерційних площ в ДП “Міжнародний аеропорт “Львів” ім. Данила Галицького” щомісяця сплачує 820 тис. грн.
ПрАТ “Одеський завод шампанських вин” за оренду цілісного майнового комплексу з аналогічною назвою платить 429,8 тис. грн, ПрАТ “Артемівськ вайнері” за оренду держпідприємства “Артемівський завод шампанських вин” – 393,6 млн грн, ПрАТ “Одеський коньячний завод” за оренду цілісного майнового комплексу Одеського коньячного заводу – 348,4 тис. грн, ПрАТ “Чернігівський лікеро-горілчаний завод “Чернігівська горілка” за оренду лікеро-горілчаного заводу – 345,4 млн грн щомісяця.
Згідно з даними ФДМ, щомісяця за договорами оренди державного майна бізнес виплачує 112,36 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас