Мінфін назвав суму виплати першого купона за реструктурованими євробондами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін назвав суму виплати першого купона за реструктурованими євробондами

Казна та Політика
382
Міністерство фінансів України підтвердило інформацію про відновлення виплат купонного доходу за облігаціями зовнішньої державної позики, в тому числі про першу виплату купонного доходу за новими облігаціями, випущених державою в листопаді 2015 року в рамках боргової операції.
Раніше, 2 березня, інформовані джерела повідомляли, що Україна виплатила перший купон по єврооблігаціях, випущених в грудні 2015 року в рамках боргової операції.
«1 березня 2016 року Міністерство фінансів здійснило першу виплату купонного доходу за новими ОВДП, випущеними державою в листопаді 2015 року в рамках проведеної боргової операції з державним та гарантованим державою боргом, а також в результаті трьох додаткових випусків в рамках реструктуризації зовнішніх запозичень міста Києва, Укравтодору і ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля ». Загальна сума купонного платежу 1 березня становила 473,313 млн дол. США », – повідомляється на сайті Мінфіну.
Мінфін підкреслює, що в результаті платежу власники реструктуризованих 13 серій державних і гарантованих державою облігацій, які взяли участь у борговій операції, вже отримали перший купонний дохід за новими паперами.
Також Мінфін нагадує, що в результаті реструктуризації загальна сума виплат за зовнішніми запозиченнями України знижена на 3 млрд дол. США, а сплата боргу ще на 12 млрд дол. США відкладена на період після 2018 року. Таким чином, тільки в 2016 році реструктуризація боргу дозволила заощадити бюджету майже 64 млрд грн на обслуговування і погашення боргу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас