Їсти подано: У квітні-травні більшість київських закладів громадського харчування перепишуть цінники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Їсти подано: У квітні-травні більшість київських закладів громадського харчування перепишуть цінники

Особисті фінанси
5126
Як пояснила керівник компанії “Ресторанний консалтинг” Ольга Насонова, причиною подорожчання став черговий виток знецінення гривні.
Це спровокувало підвищення цін на імпортні та вітчизняні продукти харчування і алкогольні напої.
Рестораторам вже почали надходити “листи щастя” від постачальників з новими прайсами на продукцію. Особливо активно змінюють ціни продавці імпортного алкоголю. Приміром, за останні кілька тижнів закордонне пиво подорожчало на 5%. Дорожчають також імпортні риба і морепродукти, овочі і фрукти”, — розповідає Насонова.
При цьому підвищення цін буде поступовим, адже всі побоюються відтоку клієнтів. Спочатку подорожчають лише найвитратніші страви.
“Почнуть з 1-2 гривень на страві, щоб подивитися на реакцію клієнтів”, — пояснює експерт.
Але в підсумку цінники “поважчають” мінімум на 10%.
За даними Насонової, лише за останні два роки ціни в столичних ресторанах зросли на 50%: у 2014 році меню подорожчало на третину, а в минулому році — ще на 20%.
“Але переписували ціни не на все. Наприклад, кава і чай, і якщо подорожчали, то мінімально”, — зазначила вона.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас