Airbus почав будівництво заводу в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus почав будівництво заводу в Китаї

Фондовий ринок
344
У Китаї почалося будівництво нового заводу Airbus. Інвестиції в проект оцінюються в $150 млн. На заводі буде проводитися доопрацювання і доукомплектування широкофюзеляжних лайнерів А330, а також їх поставка кінцевим споживачам.
Підприємство будується в місті Тяньцзінь. Там буде працювати близько 300 осіб, включаючи 50 осіб з уже працюючої складальної лінії А320 в тому ж Тяньцзіні, а також 70 співробітників з Європи. Завод буде займатися установкою пасажирського салону, фарбуванням фюзеляжу, обкаткою двигуна, тестовими польотами.
За прогнозами керівника підрозділу Airbus в Китаї Еріка Чена, ринок цивільних літаків в Китаї буде в найближчі роки в середньому зростати на 10% в рік, що випереджає багато інших ринків КНР. У найближчі 20 років Китай може стати найбільшим ринком для цивільних літаків у світі.
Експерти оцінюють будівництво великого підприємства Airbus в Китаї як готовність європейської компанії протистояти конкуренції з боку Boeing в цій країні. Якщо в 2004 році частка літаків Airbus на китайському ринку становила 27%, то тепер вона становить майже 50%. У минулому році американці оприлюднили плани з будівництва свого заводу в КНР. Але для Airbus Китай вже є одним з найбільших ринків збуту – чверть поставлених літаків в 2015 році європейська компанія відправила китайським замовникам. За кілька днів до початку будівництва заводу в Тяньцзіні авіакомпанія Air China оголосила про розміщення замовлення на 12 широкофюзеляжних літаків A330 на суму 2,9 млрд доларів.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас