НБУ вирішив пом'якшити обмеження щодо продажу населенню валюти, видачі готівкових коштів в гривні і щодо зняття валюти з депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив пом'якшити обмеження щодо продажу населенню валюти, видачі готівкових коштів в гривні і щодо зняття валюти з депозитів

Кредит&Депозит
10860
Національний банк вирішив пом’якшити обмеження з продажу населенню валюти з 3 тис. гривень/день до 6 тис. гривень/день в еквіваленті.
Про це повідомила в ході прес-конференції глава НБУ Валерія Гонтарєва.
Обмеження з продажу готівкової іноземної валюти не поширюється на такі випадки: фізособа купує валюту і використовує її виключно для виконання власних зобов’язань за кредитним договором; банк продає валюту в сумі, що не перевищує обсяг зобов’язань фізичної особи – позичальника за кредитним договором.
Крім цього Національний банк вирішив пом’якшити обмеження на видачу готівки в гривні з 300 тис. гривень/день до 500 тис. гривень/день
Ця вимога не поширюється на виплату заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних і прирівняних до них виплат, а також на виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Також Національний банк пом’якшив обмеження по зняттю населенням валюти з депозитів з 20 тис. гривень/день до 50 тис. гривень/день в еквіваленті.
Національний банк постановою №172 від 28 березня 2014 року НБУ обмежив видачу банками готівкової інвалюти фізособам еквівалентом 15 тис. гривень/день.
У березні 2015 Національний банк пом’якшив обмеження по зняттю населенням валюти з депозитів з 15 тис. гривень/день до 20 тис. гривень/день в еквіваленті.
Дані рішення набувають чинності з 5 березня і будуть діяти 3 місяці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас