У НБУ кажуть, що "валютна лихоманка" інфляцію не підстьобнула — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ кажуть, що "валютна лихоманка" інфляцію не підстьобнула

Казна та Політика
1713
Національний банк відзначає відсутність значного впливу на інфляцію тиску на валютному ринку в січні і лютому.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
“Посилення тиску на валютному ринку, яке спостерігалося в січні-лютому 2016, не мало суттєвого відображення на рівні інфляції завдяки діям НБУ, спрямованим на згладжування надмірних коливань обмінного курсу. Знецінення гривні відбулося поступово, що зумовило обмежений вплив на рівень інфляції”, – йдеться у ньому.
НБУ продовжує вважати актуальним поточний прогноз інфляції на рівні 12% на кінець поточного року і 8% – на кінець 2017 року.
Подальшому зниженню інфляції, на думку НБУ, цього року сприятимуть низькі темпи економічного зростання, які будуть стримувати відновлення споживчого попиту.
Серед інших факторів, які підтримають тренд уповільнення інфляції, – збереження низьких світових цін на енергоресурси та продовольство.
Ризиками для інфляційного прогнозу залишаються зовнішні і внутрішні фактори, які визначають стан платіжного балансу, динаміку обмінного курсу гривні та інфляційні очікування.
“Хоча на світових ринках зараз спостерігається певна стабілізація цін на товари українського експорту, посилилися інші ризики. По-перше, повільна переорієнтація українських експортерів на нові ринки і засвоєння ними нових транспортних маршрутів доставки продукції. По-друге, ризики пов’язані з внутрішньою політичною нестабільністю, зволіканням з відновленням співпраці з МВФ і надходженням офіційного фінансування”, – підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас