НБУ закликає Раду прийняти закон про конвертацію валютних кредитів для населення зі списанням 25-50% боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає Раду прийняти закон про конвертацію валютних кредитів для населення зі списанням 25-50% боргу

Кредит&Депозит
2105
Національний банк закликає Верховну Раду прийняти закон про конвертацію валютних кредитів для населення зі списанням 25-50% боргу.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
Національний банк пропонує Верховній Раді України розглянути в найкоротші терміни проект Закону України №4004 “Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, які отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)”, і підтримати його прийняття.
Незалежна асоціація банків і банківське співтовариство за підтримки Національного банку розробили цей проект закону, розуміючи соціальну відповідальність, покладену на банківський сектор, і з огляду на широкий громадський резонанс з питання кредитів фізичних осіб в іноземній валюті.
Законопроект передбачає зменшення фінансового навантаження на фізичних осіб-позичальників, що мають кредити в іноземній валюті, які отримані на придбання єдиного житла.
Також передбачається прощення частини заборгованості та фіксування протягом трьох років процентної ставки по реструктуризованих кредитах на рівні тієї, по якій було надано кредит в іноземній валюті.
Це дозволить позичальникам відновити обслуговування своїх обов’язків і зберегти житло для сім’ї.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас