Китай за десять років інвестував за кордон понад $ 1 трильйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай за десять років інвестував за кордон понад $ 1 трильйона

Світ
188
Китайські інвестори вклали 1,03 трильйона доларів в зарубіжну власність, акції та облігації за десятиліття, що завершилося в середині 2015 року, повідомляється в доповіді британської компанії з управління майном Knight Frank.
Зокрема, як зазначає Ліам Бейлі з Knight Frank, зацікавленість китайських інвесторів в британській нерухомості за останні 3 роки посилилася, оскільки вони намагаються диверсифікувати свої портфелі.
“Що стосується іноземців, активних зараз на лондонському ринку житла, китайські покупці лідирують по числу придбаних одиниць власності”, – зазначив експерт.
Бейлі очікує посилення припливу коштів з Китаю до Британії і США в наступні 10 років в порівнянні з попередньою декадою, однак обсяги будуть залежати від політики Пекіна.
В даний час загроза уповільнення економіки КНР примушує китайських громадян і компанії виводити більше коштів за кордон, і це створює труднощі для влади країни.
Раніше стало відомо, що обсяг прямих нефінансових інвестицій з Китаю за кордон у січні 2016 року склав 12,02 мільярда доларів, що на 18,2% перевищує показник аналогічного періоду минулого року.
В якості однієї з важливих особливостей інвестиційної активності китайського бізнесу за кордоном Мінкомерції КНР відзначає “незменшуваний ентузіазм китайських підприємств щодо інвестицій в США”. Так, в січні китайські інвестиції в цю країну зросли в 3,9 рази в порівнянні з січнем 2015 року та склали 1,56 мільярда доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас