Фідобанк і Євробанк об'єднаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фідобанк і Євробанк об'єднаються

Фондовий ринок
1430
Власник і голова правління Фідобанк, а також акціонер Євробанка Олександр Адаріч планує консолідувати свої банківські активи, об’єднавши Фідобанк і Євробанк.
Як повідомляє прес-служба банку, Олександр Адаріч також має намір залучити іноземного інвестора.
За його словами, спираючись на рекомендації
Національного банку щодо консолідації банківського ринку, був розроблений стратегічний план розвитку банку на базі об’єднаних Фідобанк і Євробанку.
«Ми вже заручилися підтримкою іноземного інвестора, який підтвердив свою готовність вийти на український ринок і увійти в капітал об’єднаного банку. На поточний момент очікуємо офіційного узгодження даного плану і відповідних угод про іноземні інвестиції від регулятора », – додав пан Адаріч.
Фідобанк відповідно до класифікації НБУ на 1 січня 2016 року перебуває на 7-му місці в групі I. Банк надає весь спектр банківських послуг для фізичних та юридичних осіб, фокусуючись на розвитку інноваційних продуктів і сервісів. Станом на 1 жовтня 2015 року регулятивний капітал банку склав 767,6 млн грн, активи – 7 615,8 млн грн, кошти клієнтів – 4 824,2 млн грн, кредитний портфель – 3 650,5 млн грн.
Євробанк входить в II групу банків за класифікацією НБУ. Станом на 1 жовтня 2015 року регулятивний капітал банку склав 184,3 млн грн, активи – 1 633,9 млн грн, кошти клієнтів – 1 333,9 млн грн, кредитний портфель – 748,4 млн грн.
«Наша мета – створення універсального інноваційного банку для корпоративних і приватних клієнтів. При об’єднанні будуть використані кращі практики, інноваційні продукти і сервіси обох банків. Іноземний інвестор забезпечить додаткове фінансування, яке дозволить банку активно кредитувати реальний сектор економіки і надавати високоякісний сервіс приватним клієнтам», – коментує перспективу розвитку банку Олександр Адаріч.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас