Навколо аварійної АЕС "Фукусіма" створять "вічну мерзлоту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навколо аварійної АЕС "Фукусіма" створять "вічну мерзлоту"

Світ
860
Японський державний Комітет з контролю за атомною енергетикою дав дозвіл на частковий початок робіт зі створення стін “вічної мерзлоти” біля аварійної АЕС “Фукусіма-1”. Такі заходи покликані скоротити витоки зараженої води в океан.
Власник станції, енергетична компанія Tokyo electric power повинен представити переглянутий план таких робіт, після чого їй буде видана остаточна санкція на реалізацію проекту.
Корпорація пропонує спочатку створити стіну “вічної мерзлоти”, що відсікає АЕС від узбережжя океану. Потім поетапно такий же бар’єр буде споруджений і з боку гір. Такі загородження покликані обмежити природний приплив в зону станції грунтових вод, які суттєво збільшують в приміщеннях АЕС кількість води, зараженої радіоактивними речовинами. На АЕС її безперервно відкачують і піддають очищенню. Однак поки кількість води зменшується незначно.
Раніше планувалося повністю завершити всі роботи по заморожуванню грунту до кінця березня 2016 року. Однак, як визначили фахівці, занадто швидке створення таких стін може призвести до різкого падіння рівня зараженої води в приміщеннях станції, через що вона буде йти в глибинні шари, розширюючи зону зараження.
В даний час радіоактивна вода в основному залишається у поверхні грунту, що полегшує її відкачування.
Як повідомлялося, восени 2015 року захисна сталева стіна на території аварійної японської АЕС “Фукусіма-1” накренилася і тріснула.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас