"Альфа-груп" не відмовляється від покупки "Укрсоцбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Альфа-груп" не відмовляється від покупки "Укрсоцбанку"

Фондовий ринок
1205
Холдингова компанія ABH Holdings S.A., володіє “Альфа-Банком”, не відмовляється від покупки 100% акцій UniCredit Bank (“Укрсоцбанку”) в рамках підписаної в січні угоди з італійською банківською групою UniCredit.
Про це повідомили в обох банках.
“Ми твердо заявляємо про свою стратегію розвитку, як і наші акціонери, які готові інвестувати в Україну. Ми розуміємо, що це один з найперспективніших ринків, і не збираємося відмовлятися ні від яких планів розвитку”, – повідомили в прес-службі “Альфа- банку “з посиланням на слова головного керуючого директора Рушана Хвесюка.
У банку нагадали, що угода між ABH Holdings S.A. і UniCredit Group передбачає передачу 100% акцій “Укрсоцбанку” в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%.
Після закриття угоди UCG, глобальна італійська банківська група, стане міноритарним акціонером ABHH. Операція буде закрита після отримання необхідних погоджень регулятора.
В UniCredit Bank також повідомили, що ситуація не змінилася і угода дійсна.
“Офіційно статус угоди не змінився, і банк чекає узгодження Антимонопольного комітету і Національного банку України”, – повідомили в прес-службі.
Як повідомлялося, холдингова компанія ABH Holdings S.A., що володіє “Альфа-Банком”, відмовилася від покупки банку Zuno у міжнародної фінансової групи Raiffeisen Bank International.
E січні цього року ABH Holdings S.A. підписала угоду з італійською банківською групою UniCredit Group про покупку 100% акцій “Укрсоцбанку”. Закриття угоди очікується в 2016 році.
Холдингова компанія ABH Holdings S.A. в Україні володіє дочірнім банком “Альфа-Банк”, одною з найбільших фінустанов України за обсягом активів.
UniCredit Bank – об’єднана структура, утворена в результаті злиття дочірніх банків UniCredit Group в Україні, “УніКредит Банку” і “Укрсоцбанку”.
У грудні 2013 року було завершено процес інтеграції банків, і об’єднаний банк продовжує роботу під назвою UniCredit Bank.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас