Підвищення акцизів на паливо збільшить витрати аграріїв більш ніж на 600 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення акцизів на паливо збільшить витрати аграріїв більш ніж на 600 мільйонів

Аграрний ринок
339
Підвищення ставок акцизного збору на дизельне паливо з 1 січня 2016 року призведе до того, що українські аграрії понесуть додаткові витрати на рівні 645 мільйона гривень, повідомила прес-служба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.
Як наголошується в повідомленні, з 1 січня поточного року відбулося підвищення ставок акцизного збору на дизельне паливо в залежності від виду, зі 100 євро за тонну до 113 євро за тонну, і зі 132 євро за тонну до 149 євро за тонну, що призведе до додаткових витрат аграрних компаній.
“Таке зростання майже вдвічі перевершує всю реальну державну підтримку аграрної галузі, адже в 2016 році в державному бюджеті передбачено лише 300 мільйонів гривень на здешевлення кредитів для сільгосппідприємств і 50 мільйонів гривень на підтримку галузі тваринництва”, – йдеться в повідомленні. Це призведе до зростання собівартості вирощеної продукції і логістичних витрат.
Нагадаємо, Міністерство фінансів розраховує на надходження в бюджет 3,2 мільярда гривень у 2016 році від підвищення акцизів на бензин і має намір направити ці кошти до спеціального фонду на ремонт автомобільних доріг України.
Кабінет міністрів України 24 лютого затвердив порядок введення електронних акцизних накладних на нафтопродукти, в першу чергу паливо, і створення реєстру накладних. Введення акцизних накладних з 1 березня 2016 року був схвалений Верховною Радою в кінці 2015 року.
Згідно із заявою Державної фіскальної служби, нові правила адміністрування акцизу на паливо дозволять залучити до бюджетів усіх рівнів близько 2 мільярдів гривень додаткових надходжень по акцизному збору.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас