30-40% переселенців отримують соцвиплати незаконно, - голова Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30-40% переселенців отримують соцвиплати незаконно, - голова Мінсоцполітики

Кримінал
847
За оцінками Служби безпеки України, 30-40% переселенців в країні отримують соціальні виплати незаконно, оскільки отримують гроші, проживаючи на території окупованих населених пунктів Донбасу.
Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба відомства.
“Щотижня СБУ затримує кур’єрів з купою карток і грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. З початку року правоохоронці вилучили готівки в різній валюті на загальну суму близько 35 млн грн”, – розповів він.
Розенко підкреслив, що ці гроші можуть прямо або опосередковано потрапити до бойовиків.
У прес-службі Мінсоцполітики зазначили, що за українським законодавством отримувати соціальну допомогу можуть лише ті, хто виїхав з окупованих територій або зони бойових дій і зареєструвався на підконтрольній Києву території. У той же час, багато переселенців зареєструвалися, але продовжують проживати на непідконтрольних українській владі територіях.
Також у відомстві повідомили про випадки зловживань з боку чиновників при оформленні документів для отримання допомоги переселенцями.
“На темі оформлення допомоги переселенцям побудовані величезні злочинні схеми, де крутяться багатомільярдні суми. Робота, яку сьогодні проводить Мінсоцполітики з СБУ, спрямована на ліквідацію цих схем, за рахунок яких кошти українського бюджету, призначені для соціального захисту переселенців, осідають в кишенях чиновників або терористів “, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд починає процедуру верифікації соціальних виплат населенню. Під перевірку потраплять пенсіонери, переселенці і люди, які отримують субсидії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас