Найважливіші цифри і цитати середи, 2 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати середи, 2 березня

798
Найважливіші цифри і цитати середи, 2 березня:
 
  • Україна з настанням весни знизила імпорт газу зі Словаччини в 4 рази
  • Гройсман, Тимошенко, Луценко та Ляшко заробили в Раді по 6109 грн. за січень
  • Гривня з початку року девальвувала до долара на 13,4%
  • Нацбанк в лютому для підтримки гривні продав $ 181 млн.
Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб про інфляційний коридор
“Щомісяця регулятор опитує фінансових аналітиків – українських і міжнародних – для оцінки ринкового консенсус-прогнозу щодо ключових макроекономічних показників для внутрішнього користування Нацбанком … НБУ встановив широкий інфляційний коридор, допускаючи відхилення в діапазоні від 9% до 15%”.
Експерт Forex Club Андрій Шевчишин про ситуацію на валютному ринку в березні
“В цілому, в окремі періоди можливі ситуативні перекоси, коли пропозиція буде вище попиту, що на короткий час може збивати курс. Зокрема, довгі вихідні 7-8 березня сприятимуть перепадам ліквідності ринку. Крім того, не пізніше 4 березня НБУ має намір оголосити рішення по адміністративним обмеженням валютного ринку”.
Глава профспілки таксистів України Василь Попик про запуск Uber в Україні
“Ми не виступаємо проти сервісу Uber, таких додатків в Україні достатньо. Не проблема в самому додатку, а проблема в тому, яким чином і коли це робиться … влада навіть не порадилася з учасниками ринку”.
Глава представництва Світового банку в Україні, Молдові та Білорусі Чімяо Фан про низький тариф на газ
“Українська влада зробила дві важливі речі: позбулася посередника між “Нафтогазом” і “Газпромом”, і врегулювала (підвищила – Авт.) тарифи на газ, наблизивши їх до ринкового рівня. Все це було значним джерелом корупції. Вдалося зменшити квазі-фіскальний дефіцит, який виникав через значні субсидії (для населення – Авт.) при низьких тарифах. і дуже важливо, хоч люди цього і не бачать, то, що підняття тарифів до ринкового рівня стимулює енергоефективність та допомагає вирішити завдання енергетичної безпеки “.
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман про безвізовий режим з ЄС
“Мене запевнили на всіх зустрічах (в Брюсселі – ред.), зустрічей було досить багато і всі на високому рівні, що безвізовий режим буде, і я хотів би зараз відкинути всі спекуляції на цю тему, щодо загального розгляду питань з Грузією або окремо, це не має значення. Має значення єдине: що в 2016 році безвізовий режим буде, мені говорили сьогодні і в Єврокомісії, і в ЄП (Європарламенті – ред.), є повне розуміння”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас