В Україні не освоєно $ 2,3 млрд фінансування від Світового банку: На що йдуть гроші (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні не освоєно $ 2,3 млрд фінансування від Світового банку: На що йдуть гроші (інфографіка)

Казна та Політика
1912
Глава представництва Світового банку в Україні, Молдові та Білорусі Чімяо Фан виступає за приділення українською владою більшої уваги співпраці з СБ і реалізації спільних проектів.
“Зараз в нашому інвестиційному портфелі 10 проектів на загальну суму в близько $ 3 млрд. З цієї суми $ 2,3 млрд ще не освоєні, не розподілені. Це не дуже добре, тому що зараз саме той час, коли економіка потребує значних інвестицій. Більш важливо, що майже всі наші інвестиції йдуть на поліпшення базових послуг, які держава надає населенню. На модернізацію автошляхів з Борисполя до Харкова, на поліпшення якості водопостачання і водовідведення в 8-10 містах України, на поліпшення і модернізацію систем електро- та теплопостачання. І на поліпшення системи охорони здоров’я та програм соціальної допомоги. Це ті послуги, які завжди бачать і відчувають громадяни “, – заявив він.
Директор Світового банку відзначив, що близько половини від $ 4,6 млрд, які СБ надав Україні за останні 18 місяців, вже пішли в бюджет.
“Ми хочемо, щоб українська влада приділяла більше уваги нашій співпраці і реалізації спільних проектів. Освоєння відбувається за фактом реалізації тих чи інших реформ. Половина від цих $ 4,6 млрд уже пішли в бюджет України: вони використовуються на фінансування соцвиплат і багатьох інших речей” , – сказав він.
Чімяо Фан також розповів про фактори, що вплинули на низьку реалізацію інвестиційного портфеля.
“Це частота зміни уряду. Кожен раз, коли змінюється міністр, змінюються заступники, і кілька місяців йде на те, щоб призначити профільного заступника міністра і співробітників, які будуть відповідати за імплементацію програми співпраці з Світовим банком. По-друге, багато хто з тих людей, які займаються реалізацією наших проектів, – новачки. Їм потрібно спочатку навчитися, як з нами працювати, вивчити правила наших закупівель, фінансового управління. І, звичайно ж, ми працюємо в складних умовах ефективності урядового управління. Ми повинні бути впевнені, що гроші, які ми даємо, використовуються ефективно “, – пояснив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас