Єврокомісія представила план відповіді на міграційну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія представила план відповіді на міграційну кризу

Світ
316
Єврокомісія 2 березня запропонувала новий інструмент з надання термінової допомоги для швидкого реагування на кризові ситуації, пов’язані з міграцією.
Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.
Новий інструмент “забезпечить швидку і більш цільову відповідь на більшість кризових ситуацій в рамках Євросоюзу, включаючи допомогу державам-членам, щоб впоратися з великою кількістю біженців”.
Як зазначив єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Христос Стіліанідес, ця пропозиція дозволить відповідати на кризові ситуації швидше, ніж будь-коли раніше.
“Зараз ні в кого немає сумнівів, що є особлива потреба допомогти біженцям. Не можна втрачати час, треба всіма способами завадити гуманітарним кризам і стражданням в рамках кордонів ЄС. Сьогоднішня пропозиція – це 700 млн євро для надання допомоги там, де це найбільше потрібно “, – сказав єврокомісар.
При цьому він закликав уряди європейських країн і Європарламент підтримати пропозицію якнайшвидше.
Допомога надаватиметься в тісній співпраці зі структурами ООН і неурядовими організаціями та включати задоволення базових потреб біженців, як їжа, дах над головою, медична допомога.
Очікується, що 300 млн євро в рамках інструменту будуть витрачені в 2016 році і по 200 млн буде витрачено в 2017 і 2018 роках.
Комісія зробить пропозицію Європарламенту і Раді ЄС, а також бюджетним установам внести відповідні поправки до нинішнього бюджету ЄС.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас