Два нігерійські племені судяться в Лондоні з нафтовою компанією Shell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два нігерійські племені судяться в Лондоні з нафтовою компанією Shell

Світ
799
Два нігерійські плем’я подали позов до лондонського суду проти нафтової компанії Royal Dutch Shell Plc, звинувативши її в нанесенні шкоди навколишньому середовищу.
Племена Біллі і Огаль стверджують, що їх сільськогосподарські землі і місця для лову риби постраждали через численні розливів нафти в дельті річки Нігер.
Також жителі Нігерії скаржаться, що через розливів нафти вони протягом більше 25 років не мають доступу до чистої питної води.
Обидві спільноти домагаються компенсації від нафтової компанії, а також вимагають, щоб вона провела очистку їх землі. Це другий позов нігерійських племен до Shell за останні п’ять років.
Плем’я Огаль налічує 40 тис. осіб. В основному це фермери і рибалки.
У листопаді 2015 року Amnesty International оприлюднила доповідь, згідно з яким Shell не ліквідували наслідки чотирьох розливів нафти, хоча й обіцяла це зробити.
У Shell пояснюють, що розливи нафти пов’язані зі спробами її вкрасти. У минулому році Shell вже погодилася виплатити $ 8 млн жителям дельти Нігеру, які постраждали від розливів нафти в 2008 році.
Як повідомляє агентство Bloomberg, в середу нігерійська влада направила додаткові військові формування на охорону нафтових родовищ, трубопроводів і терміналів.
Нігерія – найбільший виробник нафти в Африці. Щорічно в країні фіксуються сотні розливів нафти, які, за словами незалежних експертів, є результатом не тільки розкрадань і саботажу, але і корозії труб, неналежного технічного обслуговування трубопроводів і збоями в роботі обладнання.
За даними держкорпорації Nigerian National Petroleum Corp., через крадіжку нафти країна втрачає близько 300 тис. барелів на добу. Злочинці зазвичай підключаються до трубопроводів в дельті Нігера, а потім переробляють нафту на невеликих місцевих НПЗ або продають її на танкери, які очікують біля берегів.
У 2015 році Нігерія добувала в середньому 1,9 млн барелів нафти на добу.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас