Антимонопольне відомство Німеччини почало перевірку щодо Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольне відомство Німеччини почало перевірку щодо Facebook

Світ
201
_ Найбільша соціальна мережа, її ірландська “дочка” і німецьке представництво підозрюються у зловживанні домінантним становищем на ринку. Йдеться про використання компанією особистих даних користувачів._
Німецьке Федеральне відомство з картелів в середу, 2 березня, порушило справу щодо американської компанії Facebook Inc. USA, а також її ірландської “дочки” і німецького представництва Facebook Germany GmbH. Соціальну мережу підозрюють у зловживанні домінантним становищем на ринку. Конкретно йдеться про умови призначеного для користувача договору для учасників соцмережі щодо використання компанією особистих даних користувачів. “Компанії, що займають панівне становище на ринку, повинні дотримуватися певних зобов’язань. До них належить зокрема використання прийнятних умов договору, якщо вони мають значення для ринку”, – заявив глава Федерального відомства з картелів Андреас Мундт.
Цілеспрямована реклама
Антимонопольне відомство вказує на те, що учасникам соцмережі складно дати адекватну оцінку положенням договору про використання особистих даних, з якими вони погоджуються при реєстрації на Facebook. Існують великі сумніви в допустимості таких дій, якщо виходити з німецьких законів про захист особистих даних, зазначає Федеральне відомство з картелів.
Facebook не визнає порушень
29 лютого суд у Берліні оштрафував Facebook на 100 тисяч євро в іншій справі – через відмову виконувати постанову про адеквате інформування користувачів щодо використання соцмережею інтелектуальної власності, нагадує Reuters.
Як повідомлялося, засновник Facebook Марк Цукерберг нещодавно відвідав Берлін, де пообіцяв боротися із мовою ненависті у своїй соцмережі.
Ольга Міщенко, Дмитро Прокопчук
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас