Яценюк звинуватив низку компаній в зриві тендерів на харчування для військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк звинуватив низку компаній в зриві тендерів на харчування для військових

Казна та Політика
310
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі України Максиму Нефьодову провести перевірку тендерів, які організовує Міністерство оборони в сфері забезпечення Збройних сил України продуктами харчування.
Про це глава уряду сказав в ході засідання Кабміну.
За словами Яценюка, є ряд компаній, які протягом багатьох років займаються постачанням продуктів харчування за тіньовими схемами і за завищеними цінами і зараз вони почали кампанію по зриву тендеру, загальний обсяг якого становить 3,5 мільярда гривень.
“Це питання національної безпеки, – сказав Яценюк. – Я не допущу того, щоб компанії, які “годували” ще російський чорноморський флот, далі продовжували висмоктувати гроші з бюджету і неякісно годувати українську армію. Я прошу Максима Нефьодова, його група працювала над законом , Міністерство оборони, МВС, СБУ, Держфіскальную службу негайно вжити заходів для проведення прозорого тендеру. В разі, якщо будуть доведені факти свідомого затягування тендерних процедур, почати кримінальне розслідування відносно чиновників і компаній, які хочуть зірвати забезпечення української армії і протягнути наступну корумповану схему”.
Яценюк підкреслив, що ситуацію необхідно розглянути відразу ж після засідання уряду.
Раніше міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що відбір постачальників продуктів харчування для української армії, з якими співпрацюватиме Міністерство оборони, буде здійснюватися на електронних торгах за участю представників засобів масової інформації.
За словами Півторака, такий прозорий, неупереджений і справедливий підхід дасть позитивний результат і наші військовослужбовці будуть харчуватися гідно.
Разом з тим, Полторак повідомляв, що деякі постачальники, яким не подобаються зміни, лобіюють свої інтереси через народних депутатів і заангажовані засоби масової інформації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас