У НБУ розповіли, на чому заснований новий принцип поділу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, на чому заснований новий принцип поділу банків

Казна та Політика
956
Новий принцип поділу фінансових установ на групи: банки з державною часткою, приватні українські банки, які поділені за розмірами активів і банки з іноземним капіталом, базується на типах структури власності.
Про це під час економічного подкасту 95 на Finance.UA розповіла заступник глави Національного банку Катерина Рожкова.
Крім того, в ході подкасту більш детально мова пішла про подальшу долю державних банків. На думку Станіслава Дубко, директора кредитно-рейтингового агентства збереження контролю держави над Ощадбанком і Укрексімбанком необхідно для того, щоб у вкладників не знижувався рівень довіри до цих фінансових установ.
На думку Катерини Рожкової: “державні банки згладжують контр-циклічність, яка настає при кризах, економіка потребує кредитування та державні банки – ті, хто може цю контр-циклічність згладити, даючи ресурси в ринок. З іншого боку, вони є для вкладників, для населення надійним інститутом. Але дуже багато залежить від рівня корпоративного управління в цих банках. Нам все-таки здається, що держава повинна виходити з держбанків “.
Національний банк розраховує, що з плином часу акціонерами державних банків зможуть стати провідні міжнародні фінансові інститути.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас