Перший в світі надрукований на 3D-принтері супутник полетить у космос у березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший в світі надрукований на 3D-принтері супутник полетить у космос у березні

Технології&Авто
661
У Томському політехнічному університеті (ТПУ) створили перший в світі супутник, корпус якого надрукований на 3D-принтері. Його планується запустити з Міжнародної космічної станції (МКС), передає «Інтерфакс» повідомлення ТПУ.
Йдеться про наносупутник (CubSat) розміром 30 × 10 × 10 см. Його конструкція розроблена в науково-освітньому центрі «Сучасні виробничі технології» ТПУ, а матеріали корпусу – вченими Томського політеху та інституту фізики міцності і матеріалознавства СО РАН.
Надрукований на 3D-принтері супутник, що отримав назву «ТОМСК-ТПУ-120», переданий в РКК «Енергія», де апарат буде підготовлений для відправки на «Байконур». З цього космодрому 31 березня 2016 року створений в ТПУ супутник відправиться на борту вантажного корабля «Прогрес МС-2» на МКС.
Висота орбіти супутника складе близько 400 км, термін роботи – близько півроку. Планується, що космонавти МКС запустять апарат під час чергового виходу у відкритий космос.
«Супутник ТПУ створений для випробувань нових технологій космічного матеріалознавства і допоможе протестувати ряд розробок ВНЗ та його партнерів», – йдеться в повідомленні університету.
У ТПУ також відзначили, що технологія 3D-друку допоможе здешевити виробництво наноспутників і зробити його більш масовим.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас