Samsung вийшла на четверте місце з випуску мобільних процесорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung вийшла на четверте місце з випуску мобільних процесорів

Технології&Авто
547
Компанія Samsung досягла значного прогресу у випуску процесорів додатків для смартфонів, завдяки чому увійшла в п’ятірку найбільших виробників на глобальному ринку. Південнокорейський гігант, який випускає власну серію мобільних процесорів під брендом Exynos, зараз займає четверте місце на ринку процесорів додатків слідом за Qualcomm, Apple і MediaTek.
Згідно зі звітом аналітичної фірми Strategy Analytics від 28 лютого, ринок процесорів додатків в 2015 році зменшився в порівнянні з попереднім роком на 4% до $ 20,1 млрд. Частка лідера ринку компанії Qualcomm становить 42,1%. Apple і MediaTek знаходяться на другому і третьому місцях з часткою 21 і 19% відповідно. Четверте місце у Samsung LSI, п’яте – у Spreadtrum. Слід зазначити, що Apple безпосередньо не займається виробництвом процесором. Компанія з Купертіно розробляє дизайн процесора, а його виробництво здійснює за контрактом тайванська компанія TSMC.
Згідно з оцінками DRMeXchange, поставки процесорів Exynos в минулому році досягли 50 млн штук. Компанія Samsung поставила за рік більше 300 млн смартфонів, і частка пристроїв з фірмовим процесором додатків склала близько 15%. Samsung також поставляє чіпсети Exynos іншим брендам з випуску смартфонів, таким як Meizu. Крім того, вона також виробляє мобільні процесори для таких компаній, як Apple і Qualcomm.
Серія чіпів Exynos, що включає моделі з вісьмома ядрами, використовується головним чином в пристроях категорії преміум. Зокрема, у Samsung ці чіпи використовуються тільки в флагманських смартфонах, таких як Galaxy S6 і Note 5 минулого року випуску.
У звіті Strategy Analytics зазначено: «Qualcomm, лідер світового ринку процесорів додатків для смартфонів, зараз зіткнулася з сильною конкуренцією з боку Samsung, яка вертикально інтегрована від підрозділу з випуску напівпровідників до підрозділу з випуску смартфонів».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас