Реформа Ради: Нардепів пропонують штрафувати за бійки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформа Ради: Нардепів пропонують штрафувати за бійки

Казна та Політика
215
Реформа українського парламенту, розроблена спільно з ЕП, передбачає відсторонення від участі у пленарній сесії ВР народних депутатів за неетичну поведінку.
Про це йдеться в “дорожній карті” щодо внутрішньої реформи Верховної Ради, оприлюдненої спікером Володимиром Гройсманом у Фейсбуці.
У розділі “Дотримання етичних норм і стандартів поведінки у Верховній Раді” зазначається: “Голова ВРУ (або заступник, головуючий на пленарному засіданні), повинен мати право назвати і відсторонити від участі у пленарній сесії ВРУ депутатів за поведінку, яка має ознаки насильства або направлено на зрив роботи ВРУ. Термін відсторонення буде залежати від ступеня серйозності порушення порядку. Крім того, необхідно розглянути можливість введення фінансових стягнень; (Рекомендація № 48) “.
Крім того, пропонується розробити Кодекс поведінки народного депутата. “Впровадження Кодексу поведінки повинно відбуватися з урахуванням принципів всеосяжності, консультативності, і прозорості та відповідно до кращої світової практики; (Рекомендація № 52)”, – йдеться в документі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас