Валютні аукціони НБУ при дефіциті вільних коштів не найкраще рішення, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні аукціони НБУ при дефіциті вільних коштів не найкраще рішення, - думка

Валюта
842
На початку поточного тижня курс української гривні на міжбанку знову залишився біля позначки в 27 гривень за долар США. При цьому в понеділок НБУ виходив з інтервенціями з продажу валюти. Однак це принесло лише короткостроковий результат, і у вівторок долар знову зміцнився щодо української валюти. В цілому тиск на гривню продовжую надавати туманні перспективи і дати виділення чергового траншу з боку МВФ з одного боку і загальне уповільнення економіки з другої, вважає аналітик Альпарі Антон Козюра.
“У поточних умовах у регулятора залишається кілька варіантів дій, і один з них він активно використовує – проводить валютні аукціони. На мій погляд, в умовах дефіциту вільних коштів така стратегія не бачиться скільки-небудь тривалою, виходячи з чого можна припустити, що керівництво регулятора або розраховує на швидке збільшення ЗВР, або намагаючись не допустити обвального зниження курсу проводить інтервенції в надії нанести спекулятивному капіталу відчутну втрату”, – пояснює експерт.
Більш вірогідний перший варіант, при цьому НБУ, швидше за все, чекає надходжень з боку очікуваної приватизації ряду державних активів. “Однак, якщо процес приватизації опиниться під загрозою або буде зірваний, наприклад черговим загостренням обстановки на сході країни, гривня знову може опинитися під тиском”, – зазначає Антон Козюра.
В такому випадку інструментів для стримування валютного курсу у регулятора виявиться ще менше ніж є на поточний момент.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас