"Укрнафта" планує збільшити видобуток нафти вдвічі до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" планує збільшити видобуток нафти вдвічі до 2025 року

Енергетика
260
ПАТ “Укрнафта” має намір до 2025 року збільшити річний видобуток сирої нафти в 2 рази, а природного газу – на 50%. Так нова довгострокова стратегія розвитку компанії передбачає збільшити вартість капіталу більш ніж в 5 разів.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Укрнафта” представила своїй наглядовій раді нову довгострокову стратегію розвитку компанії. За інформацією прес-служби, стратегія охоплює весь виробничо-збутової цикл: розвідку, видобуток, переробку і продаж.
Зокрема, передбачається три етапи підвищення ефективності діяльності.
Перший – реструктуризація і поліпшення поточної діяльності з розвідки, видобутку та реалізації. Другий – об’єднання елементів виробничо-збутового циклу, починаючи від гирла свердловини і закінчуючи АЗС, а також оптимізація отриманих результатів. Третій – отримання доступу до міжнародного капіталу для подальших інвестицій.
“Не дивлячись на зниження світових цін на нафту, нашим першим кроком стане активна трансформація та інвестування в поточну діяльність. Для цього необхідно розробити програму радикальної реструктуризації та впровадження нових технологій і обладнання для видобутку нафти”, – вважає глава правління Марк Роллінс.
“Я сподіваюся, що протягом наступних кількох місяців ми зможемо вирішити всі накопичені проблеми, які перешкоджають розвитку компанії, і таким чином швидше забезпечимо втілення переваг нової стратегії”, – прокоментував глава поточні проблеми компанії.
Нагадаємо, “Укрнафта” заборгувала державі понад 10,2 млрд грн. При цьому дебіторська заборгованість перед компанією – понад 18 млрд грн.
За борги по рентних платежах компанії вже припинили дію трьох ліцензій на видобуток. Однак, за запевненнями Роллінса, “Укрнафта” може платити тільки поточні податкові зобов’язання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас