Суд заарештував на рахунках колишнього власника Енергобанку Данилицького 255 млн гривень і $ 1 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував на рахунках колишнього власника Енергобанку Данилицького 255 млн гривень і $ 1 млн

Кримінал
1055
Печерський районний суд Києва заарештував на рахунках колишнього власника ліквідованого Енергобанку Анатолія Данилицького 255,075 млн гривень і 1,057 млн доларів.
Про це йдеться у відповідних визначеннях суду.
Данилицький підозрюється в створенні ряду підприємств, що використовувалися в подальшому для штучного поліпшення показників ліквідності і платоспроможності Енергобанку перед НБУ.
Дані підприємства отримували значні суми кредитних коштів в Енергобанку для придбання цінних паперів підприємств-емітентів, також побічно належать Данилицькому.
За результатами перевірки, проведеної фахівцями Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, в діях компаній вбачалися ознаки шахрайства та маніпулювання на фондовому ринку.
В даний час по зазначених підприємствах враховується кредитна заборгованість в загальному розмірі 561,4 млн гривень.
Також в ході слідства виявлено факти виведення посадовими особами Енергобанку коштів банку на рахунки Данилицького в іноземні банки в розмірі 15 млн доларів.
Також встановлено, що Данилицький в період з 2011 року по 2014 рік був обраний головою наглядової ради банку, а його щомісячна винагорода була встановлена з порушенням норм чинного законодавства.
Таким чином, Данилицький незаконно отримав винагороду в сумі понад 7 млн гривень.
За вказаними фактами порушено кримінальне провадження щодо банкіра і інших посадових осіб “Енергобанку” за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Суд вирішив заарештувати рахунки Данилицького в червні 2015 року, а в жовтні відмовив захиснику банкіра у скасуванні арешту.
Нагадаємо, 99,7% Енергобанку контролювалося росіянином Анатолієм Данилицьким.
13 лютого 2015 Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в Енергобанк.
У травні тимчасова адміністрація була продовжена до 11 червня.
Національний банк 11 червня 2015 прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації неплатоспроможного Енергобанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас