Безпілотний автомобіль Google вперше потрапив в ДТП в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотний автомобіль Google вперше потрапив в ДТП в США

Технології&Авто
1139
Безпілотний автомобіль, розроблений компанією Google, вперше за час випробувань потрапив в ДТП в США.
За даними Google, автомобіль під час випробувального заїзду врізалася в борт маршрутного автобуса. Постраждалих в результаті інциденту не було. У машини пошкоджено крило і один з датчиків руху.
У момент зіткнення машина об’їжджала мішки з піском, що лежать біля тротуару на перехресті, і рухалася зі швидкістю близько трьох кілометрів на годину, в той час як автобус їхав по сусідній смузі зі швидкістю трохи більше 20 км / год. Причиною ДТП стала помилка бортового комп’ютера, який вирішив, що автобус його пропустить.
Відзначається, що інцидент стався через непорозуміння, так як пілот-випробувач Google, який сидить в авто, був упевнений, що автобус пропустить автомобіль, тому не став брати на себе управління.
Компанія взяла на себе частину відповідальності за інцидент, зазначивши, що ДТП могло і не статися, якби автомобіль просто стояв на місці. Google пообіцяла внести в програмне забезпечення безпілотного автомобіля зміни, які повинні запобігти подібним помилкам з боку комп’ютера.
Безпілотний автомобіль Lexus AV розроблений Google на базі Lexus RX450. Він проходить випробування в Каліфорнії. Влада штату дозволила випускати на дорогу подібні машини в разі, якщо вони оснащені і звичайними елементами управління, а всередині є водій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас