Нафтотрейдерам в США пропонують зберігати нафту в залізничних цистернах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтотрейдерам в США пропонують зберігати нафту в залізничних цистернах

Енергетика
630
Залізничні компанії пропонують американським нафтотрейдерам зберігати нафту в цистернах, пише The Wall Street Journal.
Такий незвичайний спосіб зберігання палива має досить великий потенціал, вважають експерти. Надлишок нафти на ринку і брак вільних терміналів для зберігання палива створюють попит на нові резервуари, а велике число цистерн, що простоюють, забезпечує пропозицію.
За оцінками аналітиків, зараз в США простоюють близько 20 тис. залізничних цистерн, близько третини від загального числа, оскільки в умовах низьких цін на нафту перевезення палива залізницею стала нерентабельною.
В середньому в цистерну поміщається 500-700 барелів нафти, а вартість зберігання одного бареля становить близько 50 центів на місяць – це приблизно в два рази дорожче, ніж зберігати паливо в підземних печерах, але вдвічі дешевше оренди нафтотанкерів і плавучих терміналів.
Нафта марки WTI з постачанням в квітні торгується близько $ 32,75 за барель, тоді як контракт з поставкою в березні наступного року коштує майже на $ 8 дорожче. Таким чином, трейдери можуть отримати прибуток, купивши нафту в квітні і продавши її через рік, навіть з урахуванням витрат на її зберігання.
Однак існує ряд складнощів, з огляду на які багато власників цистерн не поспішають здавати їх в оренду в якості нафтосховищ. Головним чином це стосується дуже жорстких вимог до безпеки під час перевезення небезпечних речовин, до яких відноситься і паливо, і суттєвої відповідальності за втрати води в системі, зіткнення вагонів і інші випадки.
“Мені така відповідальність ні до чого, – каже глава залізничного оператора Farmrail Systems Джуді Петрі. – Ми намагаємося не тримати завантажені вагони”.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас