Академію аграрних наук звинувачують в розкраданні земель на 120 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Академію аграрних наук звинувачують в розкраданні земель на 120 мільйонів гривень

Кримінал
473
Генпрокуратура розслідує факти зловживання керівництвом Національної академії аграрних наук України, що призвело до вилучення з державного володіння 4650 га особливо цінних земель вартістю 119,5 млн гривень.
Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 15 лютого 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.
З матеріалів справи з’ясувалося, що Генпрокуратура веде досудове розслідування у кримінальному провадженні від 12 серпня 2015 по факту зловживання керівництвом Національної академії аграрних наук України.
15 лютого 2016 в суд надійшло клопотання Головного слідчого управління ГПУ про надання доступу до постанови Госпсуду Одеської області, яким було визнано банкрутом ДП “Дослідне хазяйство” Новоселівське “Селекційно-генетичного інституту Національного наукового центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН України.
У зв’язку з процедурою ліквідації, з володіння держпідприємства фактично вибули 4650 га особливо цінних земель, нормативну грошову оцінку яких становить 119,5 млн гривень.
Підставою для вищевказаного рішення стало те, що виконуючий обов’язки віце-президент НААН України, керівник відділу правового забезпечення НААН України, в.о. начальника управління наукового забезпечення інноваційно-інвестиційного розвитку експериментальної бази НААН України навмисне не погодили план санації підприємства.
Для приховування злочину головний бухгалтер “Новоселівського” безпідставно відмовив у наданні документів для перевірки робочої групи з представників СБУ та органів держвлади.
Під час процедури санації “Новоселівського” арбітражний керуючий дієвих заходів до припинення збиткової діяльності підприємства і поліпшення його фінансового стану не прийняв, зосередивши свою роботу на відчуження з володіння підприємства особливо цінних земель.
Клопотання про доступ до документів було задоволено судом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас