Bloomberg оголосив найголовніший актив для заробітку в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg оголосив найголовніший актив для заробітку в 2016 році

Банківські метали
3281
Фонд SPDR Gold Shares залучив з початку року понад 4,5 млрд доларів, що є найвищим показником з усіх фондів, що торгуються на американській біржі, повідомляє Bloomberg.
При цьому експерти агентства відзначають розворот у настроях інвесторів, оскільки ще в грудні ціна золота перебувала на мінімальній позначці за п’ять останніх років.
“Золото – не найцікавіша тема цього року. Ще минулого літа золото називали варварським пережитком, а тепер його купують все більше”, – заявив менеджер фонду USAA Precious Metals & Minerals.
З кінця січня вартість золота зросла на 9,3%, досягнувши позначки в 1220 доларів за унцію. Це – найбільше зростання в лютому з 1979 року. Bloomberg відзначає, що найбільш швидкозростаюча валюта світу – японська йєна – за цей час додала в ціні 5,5%.
Зазначається, що інтерес до золота проявився на тлі спаду світової економіки. Побоювання інвесторів, що проблеми торкнуться і США, змусили їх шукати надійний захист для капіталу.
При цьому експерти по-різному оцінили перспективи золота. На думку Барнабаса Гана з Oversea-Chinese Banking Corp., до кінця року вартість унції може досягти позначки 1400 доларів, однак це відбудеться лише у разі посилення побоювань з приводу майбутнього світової економіки.
Однак Ган не відкидає, що ціни відкотяться до позначки 1000-1150 доларів за унцію у разі підвищення облікової ставки ФРС США.
Падіння цін на золото очікують також Societe Generale SA і Goldman Sachs Group Inc., експерти яких вважають, що інтерес до золота буде згасати, оскільки такі вкладення не приносять дивідендів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас