У США вперше показали бомбардувальник майбутнього B-21 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вперше показали бомбардувальник майбутнього B-21

Технології&Авто
4106
Міністр військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс презентувала на одній з конференцій зовнішній вигляд перспективного стратегічного бомбардувальника, який створюється в рамках проекту LRS-B (Long Range Strike Bomber).
Підтвердилося, що літак буде побудований за аеродинамічною схемою “літаюче крило”.
Іншими словами, літак буде представляти собою розвиток ідей, закладених в B-2, який теж побудований за цією схемою. Як і його “старший брат”, новий бомбардувальник стане дозвуковим, а в основу його концепції покладено малопомітність.
А ось що дійсно несподівано, так це назва машини. Аж до презентації майже всі експерти були впевнені в тому, що її назвуть B-3 (по аналогії з B-1 і B-2 – бомбардувальниками, які зараз знаходяться на озброєнні США). Тепер же американці порушили цю традицію, присвоївши літаку ім’я B-21. Передбачається, що B-21 змінить такі бомбардувальники, як B-52 і B-1, а також доповнить B-2 Spirit.
Всього США хочуть отримати до 100 нових машин.
Вартість одиниці, згідно з прогнозами, складе приблизно $ 500 мл. Навіть якщо ціна буде вище, то це все одно виявиться набагато менше, ніж коштує B-2, – найдорожчий стратегічний бомбардувальник в світі, ціна якого $ 1 млрд.
На представленому зображенні можна бачити кабіну екіпажу: це важливо, адже багато хто припускав, що літак буде представляти собою БПЛА.
Згідно іншого джерела, військові США створять кілька версій: пілотовану і безпілотну. Можливість безпілотного польоту спочатку будуть закладати в конструкцію літального апарату.
Нагадаємо, в 2015 році в якості розробника LRS-B була обрана компанія Northrop Grumman. Можливо, військові США врахували при цьому величезний досвід у створенні малопомітних бомбардувальників (саме співробітники Northrop розробили B-2). Що ж стосується характеристик B-21, то докладно про них ми дізнаємося ще не скоро.
Передбачається, що бойовий радіус дії машини досягне 3800 км без дозаправки, а корисне навантаження складе 12,5 тонн. За цими показниками новий літак програє своєму попереднику B-2, але, як можна припустити, він стане ще менш помітним для радарів і буде простіше в обслуговуванні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас