Спекулянти збільшили до максимуму з листопада ставки на підвищення ціни WTI — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спекулянти збільшили до максимуму з листопада ставки на підвищення ціни WTI

Енергетика
361
Спекулятивні гравці нафтового ринку збільшили ставки на зростання вартості нафти WTI, що піднялася на 13% з 16 лютого, коли Росія, Саудівська Аравія, Венесуела і Катар домовилися про можливість заморозки видобутку нафти.
Згідно з даними Комісії з термінової ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США, чиста довга позиція (різниця між ставками на зростання і зниження цін) хедж-фондів по нафті WTI за тиждень, що завершився 23 лютого, зросла на 14% – до 110,554 тис. Контрактів , що є максимумом з листопада минулого року.
За цей період хедж-фонди збільшили число довгих позицій (ставок на зростання цін) по нафті WTI на 0,2%, скоротивши число коротких позицій на 6,7%.
Як повідомлялося, Росія, Саудівська Аравія, Венесуела і Катар досягли домовленості про готовність зберегти видобуток нафти в середньому в 2016 році на рівні січня поточного року, якщо інші виробники приєднаються до такої ініціативи. Ряд інших країн-виробників нафти заявили про готовність підтримати угоду.
“Розмови про можливе заморожування видобутку злякали трейдерів, які здійснювали” короткі “продажі, – відзначає партнер хедж-фонду Again Capital LLC в Нью-Йорку Джон Кільдуфф. – До сих пір це лише розмови, дій поки немає, але вплив на ринок відчувається”.
Тим часом, дані Міненерго США вказали на скорочення видобутку нафти в країні за підсумками п’ятого тижня поспіль.
Так, за тиждень, що завершився 19 лютого, виробництво нафти в США зменшилася на 33 тис. барелів на добу (б/д) – до 9,1 млн б/д, мінімального рівня з 19 лютого.
Число нафтовидобувних бурових установок в США минулого тижня скоротилося до 400 штук, найнижчого рівня з грудня 2009 року, повідомила Baker Hughes.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 09:15 за Києвом в понеділок становить $ 32,66 за барель, що на $ 0,12 (0,37%) нижче рівня попередньої сесії.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас