Яценюк обіцяє зміцнити банківську систему, провести прозору приватизацію і реформу держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк обіцяє зміцнити банківську систему, провести прозору приватизацію і реформу держпідприємств

Казна та Політика
1157
Кабінет міністрів з метою економічного зростання України в 2016 році планує зміцнити банківську систему, провести прозору приватизацію і реформу управління державними підприємствами.
Про це глава уряду Арсеній Яценюк заявив в програмі «10 хвилин з прем’єр-міністром», повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.
Він нагадав, що уряд розробив план дій на 2016 рік. «Основа нашої програми – це реалізація угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом», – підкреслив Яценюк.
Яценюк підкреслив, що урядовий план дій складається з двох основних напрямків: «Перше – це економічне зростання, в тому числі створення нових робочих місць і зниження рівня бідності; другий – відновлення соціального контракту, або, я б назвав це «служіння українському народу і відновлення довіри до влади».
За словами Яценюка, для економічного зростання уряд передбачив кілька основних кроків, серед яких зміцнення банківської системи і відновлення доступного кредитування; проведення ефективної і історично прозорої приватизації із залученням широкого кола інвесторів; реформа державних підприємств.
За словами Яценюка, в плані уряду також нова індустріальна політика, призначення нових ефективних менеджерів в 50 найбільших державних компаній, відкриття нових ринків для українського експорту, підписання угод про зону вільної торгівлі з Канадою, Туреччиною та Ізраїлем, відкриття не менше чотирьох торгових місій для просування українських експортерів на нові ринки і розширення географії проведення бізнес-форумів.
Уряд також пропонує максимально збільшити ефективність інвестицій від державних капітальних видатків. «70% їх буде направлятися на реконструкцію доріг, 30% – на завершення об’єктів, які знаходяться на фінальній стадії будівництва», – уточнив він.
«Зростання цін можна зупинити через ефективну бюджетну, валютну і економічну політику. Для цього Україна повинна продовжувати реформи в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими організаціями. Ми повинні забезпечити ефективну фіскальну політику, перейти на здійснення електронних закупівель у всіх державних установах, перейти на грошові адресні соціальні виплати, скористатися введенням урядом дворазовим зменшенням податку на заробітну плату і вивести її з тіні, провести реформу Державної фіскальної служби, побороти корупцію на митниці через залучення західних радників митної служби », – сказав глава уряду.
Він наголосив на необхідності завершити реформу в галузі енергетики. «Ми прожили зиму, не купуючи в Росії жодного кубічного метра газу. Маємо забезпечити прибутковість і незалежність НАК «Нафтогаз України», збільшення видобутку власних енергетичних ресурсів і повну енергетичну незалежність країни в найближчі десять років. І це реально. Заміна котлів, утеплення будинків, продовження програми субсидій і оплата виключно за якісні житлово-комунальні послуги – є основною частиною енергетичної реформи країни », – зазначив Яценюк.
«У сфері боротьби з корупцією, ми повинні призначити нового незалежного генерального прокурора України, зміцнювати авторитет і забезпечити ефективну діяльність Національного агентства з розшуку та управління активами, Державного бюро розслідувань і Національного агентства щодо запобігання корупції», – підкреслив Яценюк.
Глава уряду зазначив, що в цьому році вкрай необхідно конфіскувати і повернути державі $ 1,5 млрд, які були вкрадені колишніми високопоставленими чиновниками і які вже арештовані завдяки діям уряду в українських державних банках.
«Ці кошти будуть спрямовані на обороноздатність країни, на підвищення соціального забезпечення громадян України», – сказав він.
«Це моя програма. Така програма повинна стати нашою спільною програмою. Ці конкретні дії вимагають підтримки президента країни, його фракції і інших здорових сил в українському парламенті », – підкреслив Яценюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас